Bespoke Jewellery Design
CREATIVE & TECHNICAL TRANSLATER OF EMOTIONS

SIERADEN en JUWELEN ONTWERPER

Als goudsmid, sieraden en juwelenontwerper bedien ik liefhebbers die gevoelig zijn voor High End vakmanschap, persoonlijk maatwerk, goed advies en exclusiviteit. Onder eigen signatuur ontwerp en vervaardig ik reeds 25 jaar unieke, exclusieve, gepersonaliseerde sieraden en juwelen en lever ik het juweliersbedrijf in Nederland en daarbuiten.

VERTALER VAN EMOTIES

Al wat ik op aanvraag ontwerp en vervaardig, geschiedt vanuit eigen studio en atelier. Mijn uitdaging en verantwoordelijkheid als ontwerper en ambachtsman is het máximaal vertalen van uw wensen en emoties. De persoonlijke smaak en voorkeuren van een goede ontwerper staan namelijk terzijde.

Écht MAATWERK

Maatwerk is bij mij ook écht maatwerk, namelijk dat ‘van A tot Z’. Hierbij pas ik graag de meest uiteenlopende stijlen en technieken toe en werk ik met een grote diversiteit aan kleurrijke edelstenen, koralen, parels en (antieke) diamanten.

UNIEKE AANZOEKSRINGEN - VERLOVINGSRINGEN

Het ontwerpen en vervaardigen van unieke, exclusieve en gepersonaliseerde aanzoeksringen, beter bekend als verlovingsringen, behoort tot een van mijn kernspecialisaties. Met elk nieuw ontwerp streef ik ernaar om de ‘standaarden’ binnen mijn vak betreft design, kwaliteit, draagcomfort en duurzaamheid te overtreffen. Niet dat ‘standaard’ inferieur zou zijn maar simpelweg omdat sieraden die speciaal voor iemand zijn ontworpen en op maat vervaardigd, áltijd persoonlijker, mooier en beter dienen te zijn…

EDELSTENEN EN DIAMANT

Edelstenen worden bijna voor alle opdrachten speciaal op maat of passend ingeslepen. Dankzij deze manier van werken is bijna niets onmogelijk! Graag adviseer ik bij het maken van de juiste edelsteen keuze en wanneer gewenst, lever ik u de gewenste edelsteen of diamant zelf, tegen de juiste prijs.

ADVIES, CONSULTANCY & BEMIDDELING

Met 25 jaar ervaring in het midden-hoog segment van de juweliersbranche en handel in juwelen, is er ondertussen een zeer gelaagd en breed pallet aan kennis en inzichten ontstaan aangaande stijlen, technieken, materialen, edelstenen, diamanten, vintage en antieke sieraden maar ook prijzen en kwaliteiten. Ik ben altijd vrijblijvend benaderbaar voor een eerlijk en professioneel advies en u kunt mij tevens inhuren ter begeleiding of zelfs ter bemiddeling van een kostbare of belangrijke aan-/verkoop elders.

‘Echt meesterschap kenmerkt zich door de moed om leergierig, integer en dienstbaar te blijven’

RIK VAN RIXEL

MOST RECENT
DESIGNS & CREATIONS

Bij een doorsnee website met de uitstraling van een gemiddeld reclamebord staan op deze plaats veelomvattende kreten opgelijnd als Exclusieve manchetknopen, Gouden manchetknopen, Manchetknopen goud, Manchetknopen zilver, VOC manchetknopen, Manchetknopen VOC, Munt manchetknopen, Manchetknopen munt, Exclusieve heren armbanden, Heren armbanden exclusief, Exclusieve dames armbanden, Dames armbanden exclusief etcetera, want dat vergroot je vindbaarheid.

Persoonlijk vindt ik dit weinig chique dus heb ik er een goedlopende tekst van gemaakt. Het doel is natuurlijk hetzelfde, we leven immers in een digitale wereld.

Denkt u aan een luxe heren accessoire of luxe dames accessoire met de kwaliteitsnormering van bijvoorbeeld een Patek Philippe, Lange und Söhne, Jaeger le Coultre, IWC, Audemars Piguet of Rolex en zoekt u naar manchetknopen zilver, manchetknopen geelgoud, manchetknopen witgoud, manchetknopen platina, manchetknopen roodgoud, vaak ook beschreven als manchetknopen rosegoud, dan zoekt u niet tevergeefs. Bij mij vindt u ze allemaal.

Ik biedt de top onder de luxe manchetknopen en luxe armbanden en mijn cliënteel is net als ik, gevoelig is voor esthetiek, kwaliteit, exclusiviteit en neemt vaak enkel genoegen met het beste.

Mijn manchetknopen zijn voor de belangstellenden eveneens te vinden onder termen als manchetknoop Diamant, manchetknoop Saffier, manchetknoop Lapis Luzuli, manchetknoop Malachiet, manchteknoop Tijgeroog, manchetknoop Parelmoer, manchetknoop Onyx, maar ook onder manchetknopen met munten als manchetknoop VOC, VOC manchetknoop, manchetknoop Romeinse munt en manchetknoop munt .

Laten we niet vergeten hoe manchetknopen persoonlijk kunnen worden gemaakt. Dit vraagt een iets andere benadering. Persoonlijke manchetknopen worden vaak gerealiseerd door het plaatsen van een machinale gravure of lasergravure maar in de betere gevallen worden ze voorzien van een hoogwaardige, ambachtelijke en sierlijke handgravure en zijn dan snel te vinden onder manchetknoop graveren, manchetknoop laser graveren, manchetknoop hand graveren met als resultaat manchetknoop persoonlijk, manchetknoop personaliseren, manchetknoop letter, manchetknoop initiaal, manchetknoop logo, manchetknoop monogram, en natuurlijk manchetknoop familiewapen.

Hetgeen u niet snel bij mij zult aantreffen in de collectie zijn producten gezocht onder manchetknoop antiek, manchetknoop Victoriaans, manchetknoop Art Nouveau, manchetknoop Jügendstill, manchetknoop Art Deco en antieke manchetknopen.

Overweegt u een ‘high end’ relatiegeschenk in edelmetaal te vinden onder relatiegeschenk zilver, relatiegeschenk goud, relatiegeschenk platina, bekijk dan zeker mijn handgemaakte collectie exclusieve manchetknopen onder de modelnamen M1, M2, M3 of mijn zeer exclusieve collectie handgemaakte armbanden met olifantenhaar, beter bekend als Olifantenhaar armbanden of Elephanthair bracelets, bij mij ondergebracht onder de titel ‘The Bracelet’.

Deze luxe olifantenhaar armbanden zijn ontworpen voor zowel heren als dames, worden geheel door mijzelf vaardigt en zullen gevonden kunnen worden onder Elephant Love Bracelet, herenarmband zilver, herenarmband goud, herenarmband geelgoud, herenarmband roodgoud, herenarmband rosegoud, herenarmband witgoud, en herenarmband platina. Aangezien ik deze exclusieve armbanden tevens voor dames vervaardig, kan natuurlijk ook gezocht worden onder damesarmband zilver, damesarmband goud, damesarmband geelgoud, damesarmband witgoud, damesarmband roodgoud, damesarmband rosegoud en damesarmband platina.

Zowel mijn exclusieve manchetknopen en exclusieve armbanden met de herkenbare VAN RIXEL signatuur, behoren tot de top.

Een VAN RIXEL creatie staat voor hoge exclusiviteit en wordt door de auto -, horloge- en audio- minnende connaisseurs die graag een luxe polsaccessoire dragen, in een adem genoemd met exclusieve producten als een Audi RS, Audi R8, Austin Martin, Bentley, Bugatti, Ferarri, Koenigsegg, Lamborghini, Lykan Hypersport, Maseratti, Mercedes AMG, Mercedes Maybach, Pagani Zonda, Porsche,Range Rover Holland & Holland, Rolls Royce, Patek Philippe, Frederique Constant, Lange und Söhne, Glasshutte, IWC, Jaeger le Coultre, Audemars Piguet, Rolex, Bang & Olufsen, etc.

Natuurlijk kunt u ook bij mij terecht voor een exclusief sieraad ontwerp, ik ben immers reeds 20 jaar operatief als zelfstandig juwelen ontwerper/sieraad ontwerper… Een beeldschone verlovingsring, internationaal op de kaart gezet door Tiffany & CO onder de term ‘engagement rings’ en vaak gezocht onder termen als verlovingsringen diamant, verlovingsringen saffier, verlovingsringen robijn of onder verlovingsringen smaragd, verlovingsringen antiek, behoren tot mijn specialisatie. Dat geld natuurlijk ook voor handvervaardigde trouwringen.

Kortom, zoekt u een bijzonder en met de hand vervaardigd sieraard of juweel en mag het zich qua look and feel onderscheiden van de rest, dan bent u bij mij, ‘VAN RIXEL’ dus, met een beetje hulp van de welwillende zoekmachine, meer dan aan het juiste adres gearriveerd.